Om Braås Järnhandel

Om Braås Järnhandel

Företagets historia sträcker sig från 1897

Jacob Johansson, Järn och diverseaffär, startade 1897 på Sjösåsvägen 9.

1907 övertogs företaget av Erik Gustafsson och 1917 blev Algot Eliasson ny ägare. Sen drev hans son Lars-Erik affären under namnet Algot Eliasson AB. Fram till 1950 var det kombinerad speceri- och järnaffär, där allt såldes från samma butikslokal. Det har alltid varit en diverseaffär. Här kunde man köpa allt man behövde av byggnadsmaterial, cyklar, vapen, lantbruksmaskiner, redskap, utsäde, gödning med mera.

1971 flyttade verksamheten upp till Baron Rappes väg i nya lokaler, men var fortfarande kvar i familjen Eliassons ägo till 1981, då den övertogs av Lars-Erik Gustafsson. Samtidigt bytte företaget namn till Braås Järnhandel.

2011 tog Joakim Nilsson och Stefan Sjö över verksamheten i Braås Järnhandel. 2017 flyttades företaget till Sjösås Kruthuset för att utöka sortimentet.  

Idag servar vi på Braås Järnhandel allt ifrån den enskilda privatpersonen till totalentreprenader och industrier. Vi brinner för att leverera utomordentlig service och vi värdesätter den enskilda privatpersonen likväl som det stora byggföretaget.

Varmt Välkomna till oss på Braås Järnhandel!

Kontakt

Adress

Öppettider